Nový pavilon D a revitalizace pavilonu C, BVV

Rok
2018
Klient
BVV
Stav
Studie

Autorský tým: Jiří Babánek, Pavel Bainar, Marek Focher, Marian Kolařík, Petr Ondráček

Spolupráce:  Zdenek Sendler

Pavilon D

Bílý kvádr položený mezi pavilony F a C. Jednoduchá lapidární hmota natočená ve směru osy komunikace k pavilonu Z, která je přízemním krčkem propojena s pavilonem C.

Pavilon C

Vnější vzhled pavilonu je zachován. Vlastní úpravy se týkají především interiéru pavilonu, kde je dispozice upravena dle zadání investora. V bočních křídlech u schodišť se jedná o vyčištění a zpřehlednění dispozic. Vestavby v centrální části pavilonu ctí a zdůrazňují původní architekturu – příčky jsou v horních částech skleněné, popř. vestavky nedosahují ke stropu tak, aby byl umocněn dojem z původních monumentálních stropů.   Primárním využitím pavilonu je výstavnictví v 1NP a servisní a podpůrné funkce v dalších podlažích

 

Vizualizace: cgarch.cz